Bredbåndspriser
Der er nogle vigtige faktorer, som du skal være opmærksom på, når du sammenligner priserne på bredbånd. Du har nemlig nemmere ved at finde den bredbåndsløsning som passer til dig, hvis du er bekendt med de vigtigste faktorer.
Sammenligning af bredbåndspriser
[adservice-comparison-feed-iframe]
Hvis du er på udkig efter det billigste bredbånd, kan du blot bruge lidt tid på en prissammenligning. Hvis du allerede ved, hvilken slags abonnement du er på udkig efter, ud fra de krav du har, så kan du bare kigge på den oversigt vi har med de billigste priser. Det kan nemt betale sig at sammenligne priserne fra udbyder til udbyder, da der er stor prisforskel.
Du kan her på siden se en oversigt over de aktuelle tilbud der er lige nu på billigt bredbånd. Når du skal sammenligne priserne på bredbånd, er det vigtigt at du kigger efter mindsteprisen, da det er den vigtigste prisoplysning, lige meget hvilken slags abonnement du vælger at købe. Det man kan se ud fra mindsteprisen, er oprettelsen, prisen pr. måned og til sidst bindingsperioden.
Hvis der f.eks. er en bindingsperiode på 6 måneder, skal man tage månedsprisen og gange den med 6, og så medregne oprettelsesgebyret til slut. På den måde kan man beregne mindsteprisen, som er den bedste måde at sammenligne priserne fra de forskellige udbydere på. I vores prissammenligning, har vi gjort det meget nemt for dig, ved allerede at have udregnet mindsteprisen ved de forskellige tilbud, så der slipper du for besværet ved at regne det ud selv.
Hastighed og priser på bredbånd
Der er sammenligninger mellem internethastigheder og bredbåndspriser. Hvis du f.eks. gerne vil have en hurtig internethastighed, skal du også være villig til at betale lidt ekstra for dit bredbånd. Når du skal købe bredbånd, skal du også tænke over, at der også er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Stabilitet og services, kan også være med til at forhøje prisen hos en udbyder.
Hvis du er i tvivl om det er en 10 eller 20 Mbit forbindelse du er ude efter, bør du som regel vælge den hurtigste, der er nemlig ikke den store prisforskel, som du kan se, hvis du tager et kig på vores forhandleroversigt. Men hvis du så derimod sammenligner en 5 og en 50 Mbit forbindelse, vil der derimod være en væsentlig prisforskel.
Oprettelse og binding
Som nævnt tidligere i artiklen, er det meget godt at holde øje med både oprettelsesprisen og bindingsperioden. Alle udbydere har pligt til at oplyse informationer om oprettelse og binding, så man altid kan finde frem til disse oplysninger på deres hjemmeside.
Det er ikke altid, at oprettelsesprisen er inkluderet i bredbåndsprisen. Det er ca. 50 % der har valgt at fastholde et oprettelsesgebyr, hvor de andre 50% har valgt ikke at opkræve noget oprettelsesgebyr.
Det er en god idé at blive bekendt med bindingsperioden, som typisk plejer at være på 6 måneder, hvor nogle måske kun har 1-2 måneder. Den højeste bindingsperiode i Danmark lige pt.
Er på 6 måneder. Så lige meget hvor du vælger at købe dit abonnement, kan du ikke få en bindingsperiode som er højere end de 6 måneder.
Fordelen ved at vælge et selskab med en kort bindingsperiode, er at du altid kan skifte udbyder, hvis du finder et bedre og billigere tilbud hos en anden udbyder. Men det vil typisk være lidt dyrere, at vælge en udbyder med en kort bindingsperiode.
Det du får med af ekstra service, når du køber bredbånd
De fleste forbrugere af internettet, tager udelukkende udgangspunkt i internethastighed og pris, når de køber deres bredbånd. Vi anbefaler at du kigger efter om du får nogle ekstra services hos de forskellige udbydere. TDC har valgt at satse stort på services, så det er klart en man skal holde udkig efter.
De første 3 måneder hos TDC, får du en sikkerhedspakke med i prisen, denne sikkerhedspakke kan tage automatisk backup af dine filer, beskytte din computer mod virus og spam, og du kan få hjælp via support. Sikkerhedspakken kan bruges på helt op til 5 computere, sådan at hele familie kan være dækket ind. Det er også en af de faktorer, som kan have en afgørende effekt på prisen.
De fleste udbydere vil gerne være anderledes end deres konkurrenter, så de vælger at tilbyde forskellige services.
Hos de fleste udbydere, er de ekstra services med i prisen, så du ikke skal betale ekstra når du køber et abonnement. Men ellers kan man for det meste købe disse ekstra services, til en meget lav pris. Disse services er selvfølgelig noget du skal gøre op med dig selv, om du har brug for dem eller ej, for det kan have en betydning på om du sparer lidt ekstra penge.
Du kan frit benytte vores prissammenligning over priser fra de forskellige internetudbydere, for at finde den billigste pris, som passer til dig.